Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu internetowego.

1.  Szanując Twoje prawa oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Wszyscy pracownicy sklepu zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie  przetwarzania danych osobowych.

2.  Administratorem Danych Osobowych jest: SZORT BHP s.c.. 

3.  W naszym sklepie zbieramy następujące dane osobowe: 
•  Imię i nazwisko – podczas składania zamówienia będziesz proszony o podanie swojego imienia i nazwiska aby móc wysłać Tobie zamówienie oraz możliwości kontaktu z Tobą 
•  Adres zamieszkania – jest nam potrzebny do wysyłki zamówionego towaru. 
•  Nr telefonu – Powiadamiamy sms-em o wysłaniu towaru. Czasami też dzwonimy w celu potwierdzenia zamówienia, lub w przypadku nieoczekiwanych zdarzeń jak np. brak towaru w magazynie jednocześnie proponując korzystne rozwiązanie. 
•  Adres email – poprzez email wysyłamy potwierdzenie zamówienia, oraz kontaktujemy się z Tobą. Jeżeli zostałeś abonentem naszego newslettera będziemy wysłać do Ciebie informację handlową raz, dwa razy w miesiącu. 
•  Adres – informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych – do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie). 
•  Cookies – nasz sklep wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania serwisu do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane i byś mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach serwisu internetowego. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli nie zgadzasz się na personalizowanie serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej. 

4.  Podanie powyższych danych jest konieczne w następujących przypadkach: 
•  Dokonując zakupu w naszym sklepie bez logowania konta po realizacji takiego zamówienia z naszej bazy usuwamy wszelkie dane mogące zidentyfikować Twoją osobę (imię, nazwisko, adres, nr telefonu, adres email). Pozostaje tylko dokument sprzedaży przechowywany na potrzeby fiskalne. 
•  Rejestracja w bazie Klientów – jest dobrowolna Przechowujemy te dane w bazie aby ułatwić Tobie w przyszłości zakupy w naszym sklepie internetowym. 
•  Jeśli chcesz być informowany o ciekawych wydarzeniach i ofertach handlowych możesz zostać abonentem newslettera. Przystąpienie jest dobrowolne i w każdej chwili możesz się z niego wypisać. 

5.  Każdy Użytkownik naszego serwisu ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać informacje o sobie. Jeżeli z jakiś względów nie życzysz sobie pozostawienia swoich danych osobowych to masz prawo do ich usunięcia lub nie korzystania z naszego serwisu. 

6.  Żadnych danych nie udostępniamy osobom trzecim. Nie przechowujemy również danych poufnych jak numery Twoich kart kredytowych czy danych dostępu do Twojego konta bankowego. 

7.  Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. masz prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu korzystaj z właściwych zakładek w serwisu internetowego, prześlij e – mail pod adres biuro@szortbhp.pl lub listem poleconym na adres: 93-126 Łódź, ul. Przybyszewskiego 46/48

Uwaga !!! Szanowni Państwo

Od 25 maja 2018 roku zacznie obowiązywa Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osbowych i ich swobodnego przepływu (Rozporządzenie)

W związku z powyższym, uprzejmie informujemy, że Państwa dane osobowe lub dane osobowe Państwa przedstawicieli przetwarzane są zgodnie z art.6 Rozporządzenia ust 1 pkt. b,c oraz f (w odniesieniu do niżej wymienionych punktów):

1. w celu realizacji umowy lub zlecenia zakupu i są przechowywane przez okres 6 lat od momenty, w którym operacje, transakcje zakupu i postępowanie zakupowe zostały ostatecznie zakończone, a zobowiązania spłacone, rozliczone lub przedawnione, a także od ustania wszelkich gwarancji i rękojmi z tytułu realizacji umowy lub zlecenia,

2. w celu tworzenia statystyk zestawień i analiz na potrzeby własne i wówczas dane osobowe są przechowywane przez okres 3 lat od ostatniej czynności na danych osobowych.

Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednak ich nipodanie uniemożliwi realizację umowy lub zlecenia.

Państwa dane osobowe przekazujemy podmiotom z którymi współpracujemy na potrzeby realizacji umowy lub zlecenia np. podmiotom wykonującym usługi pocztowe, kurierskie, ksiegowe, prawne lub informatyczne.

Kazdy z Państwa lub Państwa przedstawicieli ma prawo do:

- dostępu do treści swoich danych,

- sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych,

- przenoszenia danych,

- wniesienia sprzeciwu,

- cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jego cofnieciem.

Ponadto, mają Państwo prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu ds Ochrony Danych Osobowych w przypadku gdy uznają państwo, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy Rozporządzenia

Podane ceny i informacje mają charakter informacyjny i nie stanowią oferty sprzedaży w rozumieniu przepisów prawa cywilnego.
Wszystkie znajdujące się w serwisie znaki towarowe i nazwy firm, zostały użyte jedynie w celu informacyjnym i są wyłączną własnością tychże firm. Mimo dołożenia wszelkich starań, nie gwarantujemy, że publikowane znaki towarowe innych firm umieszczane na naszych stronach nie zawierają uchybień technicznych lub błędów. Za ewentualne niezgodności nie ponosimy odpowiedzialności.